Barn Conversion Project in Coxbench, Amber Valley, Derbyshire.

An agricultural cow shed has been re-built and transformed using original Derbyshire stone to create a 2-bedroom ancillary dwelling with open plan living space.

Floor plans showing the new arrangement.

The planners approved this project within Greenbelt land on the condition that the character of the barn be retained in its courtyard setting. We reclaimed the original stone and took extra care with the proposed materials.

Before the conversion the old cow shed was overgrown and unused.

Due to the condition of the old roof, a new roof was built with Staffordshire Blue roof tiles which matches the surrounding properties. Light and ventilation was created using new conservation roof light. New wooden casement windows where agreed with the authorities and timber vertical plank doors with picture windows.

 

 

| Posted in: General News |