Single Storey Wraparound Extension, Long Bennington, Newark

A single storey rear extension totally transforming the interior living space for our client. EDS took care of planning permission, building regulation approval and steel work design.

The layout of this one is quite unusual – not square at all – just so it sits within the footprint of the site. However, it just goes to show what can be achieved in tight spaces because the finished product gives really useful additional kitchen space.

One of our personal favourite types on design is with bi-folding doors to two adjoining walls which when both opened can give a fantastic indoor/outdoor effect for the summer weather and BBQ’s. This project showcases the use of the parapet wall which neatly hides the roof.

The message here is – relatively small outlay = excellent finished living space. The size of this kitchen diner has added value and looks amazing.

Before the works. EDS also designed all the supporting steelwork on this project and so encapsulated the entire design process.

| Posted in: General News |